hse-danismanlik

Danışmanlık süreci nasıl işliyor?

Danışmanlık çalışmaları her firmaya özgü yürütülen bir süreçtir. Kuruluşun talebi doğrultusunda alınması istenen danışmanlık hizmeti için öncelikli olarak online olarak kısa bir ön görüşme sağlanır. Daha sonra kuruluşun ihtiyaçları belirlenmesi amacıyla saha ziyareti gerçekleştirilir. Saha ziyareti ve yapılan görüşmeler neticesinde çalışma programı hazırlanarak firmaya onaya sunulur. Onay doğrultusunda gerekli çalışmalara başlanır. Önemli olan firmanın ihtiyaçlarının detaylı olarak tespit edilmesi ve bu ihtiyaçlara yönelik sürdürülebilir çözüm sağlamaktır. Süreç boyunca gerekli raporlamalar firma yetkilisine düzenli periyotlar halinde sunulur.

HSE Akademi

02.

Danışmanlık çalışmaları online mı yoksa sahada mı gerçekleşiyor?

Kuruluşun Covid-19 kuralları doğrultusunda hareket ediliyor. Kurallar çerçevesinde yüz yüze yapmak daha verimli olsa da, tüm çalışmaları online olarak da gerçekleştirebiliyoruz.

03.

Eğitimler online mı yoksa yüz yüze mi yapılıyor?

Katılımcıların veya kuruluşun tercihlerine göre planlama yapılır. Kurallar çerçevesinde yüz yüze yapmak daha verimli olsa da, tüm çalışmaları online olarak da gerçekleştirebiliyoruz. Online yapılan eğitimler için Microsoft teams, Zoom, Webex veya Google Meet platformları kullanılmaktadır.

04.

Hangi eğitime ihtiyaç olduğu nasıl anlaşılır?

Eğitim almak isteyen kuruluşların veya bireysel katılım sağlayacak kişilerin taleplerinin yanı sıra kararsız kalınan durumlarda birlikte karar verebilmek için gerekli görüşmeler sağlanmaktadır.

05.

Eğitimler sertifikalı mı?

Evet. Tüm eğitimlerin sonunda kişiye özel olarak hazırlanmış sertifikalar hazırlanır.

06.

İç denetçi eğitimi almadan önce temel eğitimi almak zorunlu mu?

Hayır zorunlu değil. Ancak iç denetim eğitimlerinde katılımcının söz konusu standarda ait temel bilgisi olduğu kabul edilerek eğitim gerçekleştirilir. Bu nedenle iç denetçisi olmak istediğiniz standardın temel eğitimini almanız önerilir.

07.

İş Güvenliği Uzmanıyım. ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi almak bana nasıl fayda sağlar?

İş güvenliği uzmanı olarak ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği standardı kuruluşlarda sistem kurabilmek adına oldukça yol göstericidir. Bunun yanı sıra sistematik yaklaşım sağlama, hedef ve amaç belirlemede kullanılan metotları öğrenme, liderlik yapma ve yapılmasına destek olma, operasyonel çalışmalara sistemsel destek sağlama, İzleme, ölçme, değerlendirme süreçlerinin tanımlanma yetkinlikleri, sürekli iyileştirme bakış açısını kazanma, kariyerinizde kendinizi bir üst basamağa çıkarma konusunda farklı bakış açısını kazanarak iletişim yeteneklerinizin gelişmesine yardımcı olur. Konu ile ilgili blog yazısını “Blog” sayfasında okuyabilirsiniz.

hse-akademi-danismanlik
hse-danisman

08.

Öğrenciler için yapmış olduğunuz çalışmalar var mı?

Evet. Meslek Odaları, Kalite Derneği (KalDer) ve üniversitelerin kulüplerinde konuşmacı olarak katılıp, tecrübelerimi paylaşıyorum. Bireysel olarak mentörlük veriyorum. Aynı zamanda yeni mezun olmuş yada mezun olmasına az zaman kalmış kişiler için sertifika programları düzenliyorum. Site üzerindeki duyuruları takip edebilirsiniz.

Whatsapp